Ultraseek
Hae
spacerspacer hakee line
spacerline
  Metatagit
Jos muuta tietoa ei ole annettu, Ultraseek-palvelin indeksoi kaikki sivuilla olevat sanat kommentteja lukuunottamatta ja koostaa sivujen muutamasta ensimmäisestä sanasta sivujen sisältöä kuvaavan yhteenvedon.

HTML-metatagien avulla voit kirjoittaa itse tuloslistalla näkyvän yhteenvedon ja kontrolloida, millä tavalla Ultraseek-palvelin indeksoi sivusi. Metatagit on sijoitettava websivujen HEAD-osaan. Metatagin sisällä ei saa olla HTML-tageja.

DESCRIPTION ja KEYWORDS metatagit
Oletetaan, että websivuillasi on seuraavat:

<meta name="description" content="XSoft myy ohjelmistoja, jotka auttavat yrityksiä asiakirjojen luomisessa ja käytössä.">

<meta name="keywords" content="asiakirjanhallinta Xerox">
Ultraseek-palvelin käsittelee nämä tagit kahdella tavalla:
  1. Se indeksoi molemmat kentät sanoina, joten sivut löytyvät hakusanoilla XSoft tai asiakirjanhallinta.

2. "Description" osa näkyy tuloslistalla sivuja kuvaavana yhteenvetona. Sivujen ensimmäiset rivit eivät näy yhteenvetona tuloslistalla, vaan sivut kuvataan seuraavasti:
Xsoft-kotisivu
XSoft myy ohjelmistoja, jotka auttavat yrityksiä asiakirjojen luomisessa ja käytössä.
http://www.xsoft.com/
Huomaa, että Description- ja Keywords- metatagit eivät saa sisältää HTML-koodeja.

Hakukenttien rajoittaminen HTML-metatagien avulla
Voit rajoittaa hakukentät itse HTML-metatagien avulla. Nämä kentät voidaan hakea Ultraseek-kenttäsyntaksilla.

Oletetaan, että sivuillasi on:

<meta name="author" content="Mika Waltari">
Ultraseek-palvelin indeksoi tämän sivun niin, että se löytyy kaikilla seuraavilla hakusanoilla:
author:Waltari
author:"Mika Waltari"
author:"mika waltari"

line aiheet line
line

Hakee
spacerPikavihjeitä ja esimerkkejä
spacerHaun rajaaminen
spacerErityishaut
spacerVaadittavat tai eliminoitavat hakusanat
spacerMetatagit
spacerHae syntaksiyhteenveto

Lisäpalveluita
spacerEnglanti

Kieli
spacerTanska
spacerSaksa
spacerEnglanti
spacerEspanja
spacerSuomi
spacerRanska
spacerItalia
spacerJapani
spacerKorea
spacerHollanti
spacerNorja
spacerPortugali
spacerRuotsi
spacerYksinkertaistettu kiina
spacerPerinteinen kiina