Ultraseek
Hae
spacerspacer hakee line
spacerline
  Erityishaut
Voit rajoittaa haun sivujen osa-alueeseen käyttämällä Ultraseek-kenttäsyntaksia. Tämän avulla voidaan hakea sivujen otsikoita, URL-osoitteita, sisäisiä hypertekstilinkkejä ja muuta HTML-metatagin sisällä olevaa tietoa. Kenttänimi kirjoitetaan pienellä kirjaimella ja sitä seuraa kaksoispiste. Kaksoispisteen jälkeen ja hakusanojen edellä ei ole välilyöntiä.

Esimerkkejä

link:www.ultraseek.com
Hakee sivut, joissa on vähintään yksi linkki osoitteeseen www.ultraseek.com. Esimerkiksi voit käyttää hakusanoja +link:www.ultraseek.com -site:www.ultraseek.com saadaksesi selville, kuinka monilla muilla websivuilla on linkki Ultraseekin websivuille. Jotkut hakukoneet kutsuvat tätä "peruutushauksi".

site:sun.com
Hakee sivuja osoitteesta sun.com. Websivujen kenttähaku hakee ainoastaan URL-osoitteen "site"-osan. Tästä syystä hakusana site:sun.com hakee myös java.sun.com, www.sun.com ja playground.sun.com -websivut, mutta ei esim. seuraavaa osoitetta: sun.co.uk. Tätä hakua voidaan käyttää tietyn websivuston kaikkien sivujen hakemiseen.

url:bar
Hakee sivut, joiden missä tahansa URL-osoitteessa esiintyy sana bar. Esim:

http://www.foo.com/bar.html
URL-kenttähaun avulla saa myös selville, kuinka monta sivua tietokannassa sillä hetkellä on. Näppäile url:http. Tämä luku päivittyy sitä mukaa kun sivuja lisätään ja poistetaan tietokannasta.

title:"Helsingin Sanomat"
Hakee sivut, joiden otsikossa on fraasi "Helsingin Sanomat".

likes:suklaa
Hakee sivut, joissa on HTML-metatagi, likes ja sisällössä sana suklaa. Esim:

<meta name="likes" content="olut suklaa elokuvat pitkät kävelylenkit">
Tämä on esimerkki HTML-metatagilla rajatusta kentästä. Sanassa likes ei ole mitään erikoista. Mikä tahansa hakukenttä voidaan rajoittaa metatagilla, mutta se saa olla ainoastaan yksi sana kirjoitettuna pienillä kirjaimilla.

line aiheet line
line

Hakee
spacerPikavihjeitä ja esimerkkejä
spacerHaun rajaaminen
spacerErityishaut
spacerVaadittavat tai eliminoitavat hakusanat
spacerMetatagit
spacerHae syntaksiyhteenveto

Lisäpalveluita
spacerEnglanti

Kieli
spacerTanska
spacerSaksa
spacerEnglanti
spacerEspanja
spacerSuomi
spacerRanska
spacerItalia
spacerJapani
spacerKorea
spacerHollanti
spacerNorja
spacerPortugali
spacerRuotsi
spacerYksinkertaistettu kiina
spacerPerinteinen kiina