Ultraseek
spacerspacer zoekt line
spacerline
  Speciale zoekopdrachten
U kunt zoekopdrachten beperken tot bepaalde gedeelten van webdocumenten door de veldsyntaxis van Ultraseek te gebruiken. Daarmee kunt u zoeken naar titels van webpagina's, url's, ingebedde hypertext links en alle aanvullende informatie die is gedefinieerd met HTML meta tags. De veldnaam dient in onderkast te staan, onmiddellijk gevolgd door een dubbele punt. Er mogen geen spaties staan achter de dubbele punt en voor de zoekopdrachttermen.

Voorbeelden

link:www.ultraseek.com
Resulteert in pagina's die ten minste een link bevatten naar een pagina met www.ultraseek.com in de URL. Gebruik bijvoorbeeld +link:www.ultraseek.com -site:www.ultraseek.com om te zien hoeveel externe links naar de website van Ultraseek verwijzen. Bij sommige zoekmachines heet deze functie "achterwaarts zoeken".

site:sun.com
Vindt pagina's op de website sun.com. De veldzoekopdracht site onderzoekt alleen het "site" gedeelte van de URL. Daarom vindt u met site:sun.com sites als java.sun.com, www.sun.com en playground.sun.com, maar geen enkele site die eindigt op sun.co.uk. U kunt de site-veldzoekopdracht gebruiken om alle pagina's van een bepaalde website op te roepen.

url:bar
Vindt pagina's met het woord bar waar dan ook in de URL van de pagina Bijvoorbeeld:

http://www.foo.com/bar.html
U kunt de URL-veldselectie ook gebruiken om het exacte aantal pagina's te vinden dat zich op dit moment in de database bevindt. U typt gewoon url:http. Dit getal wijzigt naar gelang pagina's worden toegevoegd aan of verwijderd uit onze database.

title:"The New York Times"
Vindt pagina's met de uitdrukking "The New York Times" in het titelgedeelte van het document.

likes:chocolade
Vindt pagina's met een HTML meta tag met een naam likes waarvan de inhoud is: chocolade. Bij voorbeeld:

<meta name="likes" content="bier chocolade films lange wandelingen">
Dit is een voorbeeld van een veld dat is gedefinieerd door een HTML meta tag. Er is niets bijzonders met het woord likes. Elk zoekveld kan worden gedefinieerd met een meta tag, zolang de naam van het veld uit een enkel woord bestaat dat is samengesteld uit alleen maar kleine letters.

line onderwerpen line
line

Zoekt
spacerSnelle tips en voorbeelden
spacerEen zoekopdracht verfijnen
spacerSpeciale zoekopdrachten
spacerRequiring- of Excluding-termen
spacerMeta tags
spacerSamenvatting zoeksyntaxis

Meer services
spacerEngels

Taal
spacerDeens
spacerDuits
spacerEngels
spacerSpaans
spacerFins
spacerFrans
spacerItaliaans
spacerJapans
spacerKoreaans
spacerNederlands
spacerNoors
spacerPortugees
spacerZweeds
spacerChinees (Volksrepubliek)
spacerChinees (Taiwan)