Ultraseek
Søk
spacerspacer søker line
spacerline
  Spesielle søk
Du kan begrense søkene til visse deler av web-dokumenter ved å bruke Ultraseek feltsyntaks. Dette gir deg muligheten til å søke etter nettsiders titler, nettadresser (URL), innebygde hypertekstkoblinger og eventuell annen informasjon definert ved hjelp av HTML-metamerker. Feltnavnet skrives med små bokstaver og avsluttes med et kolon. Det skal ikke være noe mellomrom mellom kolon og søketermene.

Eksempler

link:www.ultraseek.com
Finner sider som har minst én kobling til en side med www.ultraseek.com i nettadressen (URL). Du kan for eksempel bruke +link:www.ultraseek.com -site:www.ultraseek.com til å se hvor mange eksterne koblinger som peker til hjemmesidene til Ultraseek. Noen søkemotorer kaller denne funksjonen "bakoversøk".

site:sun.com
Finner sider på nettstedet sun.com. Feltsøket for nettsted (site) undersøker kun nettsteddelen av nettadressen (URL). Følgelig finner site:sun.com slike nettsteder som java.sun.com, www.sun.com og playground.sun.com, men ikke nettsteder som ender med sun.co.uk. Du kan bruke feltsøket for nettsted (site) til å hente opp alle sidene til et gitt nettsted.

url:bar
Finner sider med ordet bar hvor som helst i sidens nettadresse (URL). For eksempel:

http://www.foo.com/bar.html
Du kan også bruke valget for nettadresse (url) til å finne ut det nøyaktige antallet sider i databasen på det aktuelle tidspunktet. Bare skriv inn url:http. Dette antallet oppdateres etterhvert som sider legges til og fjernes fra databasen vår.

title:"Bergens Tidende"
Finner nettsider med ordkombinasjonen "Bergens Tidende" i titteldelen av dokumentet.

likes:sjokolade
Finner sider med et HTML-metamerke som har navnet likes og inneholder ordet sjokolade. For eksempel:

<meta name="likes" content="øl sjokolade filmer lange gåturer">
Dette er et eksempel på et felt som er definert av et HTML-metamerke. Det er ingenting spesielt ved ordet likes. Ethvert søkefelt kan defineres med et metamerke, så lenge navnet på feltet er ett enkelt ord som bare består av små bokstaver.

line emner line
line

Søker
spacerHurtigtips og eksempler
spacerFinjustere et søk
spacerSpesielle søk
spacerKreve eller utelukke termer
spacerMetamerker
spacerSammendrag av søkesyntaks

Flere tjenester
spacerEngelsk

Språk
spacerDansk
spacerTysk
spacerEngelsk
spacerSpansk
spacerFinsk
spacerFransk
spacerItaliensk
spacerJapansk
spacerKoreansk
spacerNederlandsk
spacerNorsk
spacerPortugisisk
spacerSvensk
spacerKinesisk (forenklet)
spacerKinesisk (tradisjonell)