Ultraseek
Sök
spacerspacer söker line
spacerline
  Specialsökningar
Du kan begränsa sökningar till vissa delar av webbdokument med hjälp av Ultraseeks fältsyntax. Det ger dig möjlighet att söka efter webbens rubriker, url:er, inbäddade hypertextlänkar, samt efter ytterligare information som definieras i en HTML-metatagg. Fältnamnet ska skrivas med gemena bokstäver och följas direkt av ett kolon. Det ska inte vara något mellanslag mellan kolonet och de sökbegrepp som följer.

Exempel

link:www.ultraseek.com
Hittar sidor som innehåller minst en länk till en sida med www.ultraseek.com i sin URL. Du kan exempelvis använda +link:www.ultraseek.com -site:www.ultraseek.com för att kontrollera hur många externa länkar som pekar till Ultraseeks webbplats. En del sökmotorer kallar denna funktion för "sökning bakåt".

site:sun.com
Hittar sidor på webbplatsen sun.com. Sitefältsökning undersöker endast "site"-delen av URL:en. site:sun.com hittar därför bara sådana siter som java.sun.com, www.sun.com och playground.sun.com, men inte några siter som slutar med sun.co.uk. Du kan använda sitefältsökningen för att ta fram alla sidor som finns på en viss webbplats.

url:bar
Hittar sidor med ordet bar någonstans i sidans URL. Exempel:

http://www.foo.com/bar.html
Du kan också använda url-fälturvalet för att ta reda på exakt hur många sidor databasen innehåller för närvarande. Skriv bara url:http. Siffervärdet uppdateras när sidor tillkommer eller tas bort från vår databas

title:"The New York Times"
Hittar sidor med begreppet "The New York Times" i dokumentets rubrikdel.

likes:choklad
Hittar sidor med en HTML-metatagg med namnet likes och med ett innehåll som innehåller choklad. Exempel:

<meta name="likes" content="öl choklad filmer långa promenader">
Detta är ett exempel på ett fält som definieras av en HTML-metatagg . Det är inget speciellt med ordet likes. Varje sökfält kan definieras med en metatagg så länge fältets namn består av ett enda ord som är skrivet enbart med gemener.

line ämnen line
line

Söker
spacerTips och exempel
spacerFördjupa en sökning
spacerSpecialsökningar
spacerBegrepp som måste eller inte får vara med
spacerMetataggar
spacerSöksyntaxsammanfattning

Flera tjänster
spacerEngelska

Språk
spacerDanska
spacerTyska
spacerEngelska
spacerSpanska
spacerFinska
spacerFranska
spacerItalienska
spacerJapanska
spacerKoreanska
spacerHolländska
spacerNorska
spacerPortugisiska
spacerSvenska
spacerFörenklad kinesiska
spacerTraditionell kinesiska